Geplaatst op Geef een reactie

DIY: Maak je eigen lotionbar met etherische olie

DIY Lotionbar met etherische olie - PURE by ME

DIY-recepten met etherische olie

Wij vinden het altijd ontzettend leuk om te knutselen met etherische oliën. Zo deelden we eerder al een recept voor een hoestbalsem en een recept voor lippenbalsem met jullie. Maar er zijn nog zo veel meer recepten die we met jullie kunnen delen. Wij maken bijvoorbeeld graag zelf een bodyscrub of een glowserum voor ons gezicht. In dit artikel delen we een heerlijk recept met jullie om je eigen lotionbar met etherische olie te maken!

Verder lezen DIY: Maak je eigen lotionbar met etherische olie

Geplaatst op Geef een reactie

Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie

Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie - PURE by ME

Eucalyptus etherische olie

Vrijwel iedereen herkent de geur van Eucalyptus, veel mensen associëren de geur met verkoudheid of met de sauna. Wist je dat er in totaal wel zo’n 700 verschillende soorten Eucalyptus zijn? Eucalyptus Globulus is de meest bekende en deze wordt ook gebruikt voor de Eucalyptus olie van De Groene Linde. Wij vertellen je in dit artikel alles over aromatherapie met Eucalyptus etherische olie.

Verder lezen Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie

Geplaatst op Geef een reactie

In de media: van eigen ervaring naar webshop

Glimlach van Oldenzaal - PURE by ME

Een tijdje geleden hadden we een ontzettend leuk interview en moesten we ons natuurlijk nog een stil houden. Maar afgelopen week was het dan eindelijk zo ver en viel het weekblad van Oldenzaal op de deurmat: De Glimlach van Twente.. En hoewel we wisten dat het artikel er in zou staan én we het artikel zelf al hadden gelezen, was het alsnog best wel heel spannend.

Wat is het een ontzettend leuk artikel geworden! In het artikel vertellen we hoe we van burn-out zijn gegroeid naar twee dames met heel veel passie en enthousiasme voor etherische oliën. Van eigen ervaring tot een prachtige webshop!

Hoewel wij altijd denken dat Tukkers enorm nuchter zijn, werd dit artikel juist heel erg gewaardeerd. Wij hopen vooral dat we anderen kunnen inspireren met ons verhaal en raden we het iedereen aan om de sprong in het diepe te wagen.

Benieuwd naar het artikel? Je kunt het hier lezen!

Geplaatst op Geef een reactie

Tips & Tricks: Etherische oliën bij Hooikoorts

Etherische oliën bij hooikoorts - PURE by ME

Hoe fijn het ook is dat het eindelijk echt lente is in Nederland, het kan ook heel vervelend zijn. Alle bomen staan weer in bloei, de bermen staan vol met mooie wilde bloemen en… Heel Nederland begint spontaan weer te niezen. We kunnen wel zeggen dat het hooikoortsseizoen weer is aangebroken! Dat kunnen we niet alleen zien in de bestellingen en de vele vragen die we krijgen, maar ook Maud heeft er last van. Niezen, traanogen, snotteren.. Het hoort er allemaal bij, maar het kan zó ontzettend lastig en irritant zijn. Wij delen tips en tricks voor etherische oliën bij hooikoorts.

Verder lezen Tips & Tricks: Etherische oliën bij Hooikoorts

Geplaatst op Geef een reactie

Love & Lovely | Olie van de maand Februari

Love & Lovely - PURE by ME

Februari is dan misschien de kortste maand van het jaar, maar het is ook een maand vol liefde. Valentijnsdag is natuurlijk een hele bekende feestdag en wat ons betreft staat de hele maand in het teken van liefde. Niet alleen naar een ander, maar zeker ook naar jezelf toe. De olie van de maand februari is dan ook de Love & Lovely etherische olie!

Verder lezen Love & Lovely | Olie van de maand Februari

Geplaatst op Geef een reactie

How to: Hoe gebruik ik een roll-on met etherische olie?

Hoe gebruik ik een roll-on met etherische olie? - PURE by ME

Wij zijn dol op etherische oliën en hun werking en zetten ze dan ook op verschillende manieren in. We gebruiken ze niet alleen in een diffuser, maar vinden het ook heel fijn om een roll-on of spray te gebruiken. We kunnen ons heel goed voorstellen dat etherische oliën bij veel mensen veel vragen oproepen. Regelmatig krijgen we vragen over roll-ons, bijvoorbeeld ‘Hoe gebruik ik een roll-on? en ‘Waar moet ik een roll-on rollen?’. In dit artikel vertellen wij je er alles over!

Verder lezen How to: Hoe gebruik ik een roll-on met etherische olie?

Geplaatst op Geef een reactie

Wat is de werking van een zoutsteenlamp?

Voordelen van een zoutlamp - PURE by ME

Wij zijn niet alleen dol op etherische oliën, maar op ook nog veel andere mooie krachten van de natuur. Onder andere edelstenen zijn daar een mooi voorbeeld van. En als we dan toch bezig zijn.. Dan mag een zoutsteenlamp in onze collectie natuurlijk niet ontbreken. Een zoutsteenlamp is niet alleen een hele mooie aanvulling op jouw interieur, het heeft ook een aantal mooi werkingen voor de gezondheid. Wat is de werking van een zoutsteenlamp? Wij vertellen je er alles over in dit artikel.

Verder lezen Wat is de werking van een zoutsteenlamp?

Geplaatst op Geef een reactie

Informatie over veiligheid en gevarensymbolen op flesjes etherische olie

Gevarensymbolen etherische olie - PURE by ME

Regelmatig krijgen wij vragen over de veiligheid van etherische oliën en de bijbehorende gevarensymbolen op de flesjes. Wij kunnen ons voorstellen dat deze gevarensymbolen zeer verwarrend kunnen zijn, want etherische oliën zijn toch juist een mooie ondersteuning? Waarom staan die gevarensymbolen er dan op? We gaan je uitgebreid vertellen waarom, maar gaan je eerst geruststellen: Etherische oliën zijn veilig om te gebruiken!

Verder lezen Informatie over veiligheid en gevarensymbolen op flesjes etherische olie

Geplaatst op 2 Reacties

Reuktraining: Je reuk terugkrijgen na corona

Reuk terugkrijgen na corona - PURE by ME

Wij hebben allebei het geluk dat we nog geen corona hebben gehad. *Kloppen het snel af!* Best een klein wonder, want het blijkt telkens weer dat Twente een van de grootste brandhaarden van Nederland is. 😉 We hebben dus geen idee hoe vreselijk vervelend het is om het wel te hebben, niet alleen bij de heftige klachten, maar ook bij de milde klachten. En toch krijgen we veel verschillende vragen van mensen die wél (veel) last hebben van corona. Uiteraard krijgen we vragen over het opbouwen van de weerstand, maar ook de grote vraag ‘Hoe kan ik mijn reuk terugkrijgen na corona?’ Het lijkt ons echt vreselijk om niks te kunnen ruiken! Dus gingen wij op onderzoek uit en kwamen een reuktraining van Marcia Korenhof tegen.

Verder lezen Reuktraining: Je reuk terugkrijgen na corona

Geplaatst op

Aromatherapie voor de winterblues

Aromatherapie voor de winterblues - PURE by ME

Etherische oliën zijn voor heel veel klachten en kwaaltjes in te zetten. Zelf zetten we de etherische oliën regelmatig in. Niet alleen om beter te slapen, meer energie te krijgen of juist beter te ontspannen. Maar ook om ons een stuk vrolijker te voelen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat een aantal etherische oliën ook heel goed in te zetten zijn voor depressiviteit, angsten en verdrietige gevoelens. Hoewel de bekende winterdip niet gelijk staat aan een zware depressie, kun je toch aromatherapie voor de winterblues inzetten!

Verder lezen Aromatherapie voor de winterblues